Παρασκευή, Μαρτίου 08, 2013

Υπηρεσία αποθήκευσης δεδομένων από την Amazon με το Redshift

 

Σημαντικά πλεονεκτήματα για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις

 
 
 
Η Amazon συνεχίζει να αποδεικνύει ότι αξίζει να θεωρείται μία από τις κινητήριες δυνάμεις πίσω από τον IT τομέα, όταν εγκαινίασε τη νέα υπηρεσία Redshift Amazon, η οποία έχει ως στόχο να πουλήσει την αποθήκευση δεδομένων ως υπηρεσία.

Η Redshift έχει δώσει παραδοσιακούς παράγοντες αποθήκευσης δεδομένων (που περιλαμβάνουν ομοίους του IBM και Oracle) και συνδυάζουν το υλικό και το λογισμικό και απευθύνεται σε μεγάλες εταιρείες που αισθάνονται ότι πληρώνουν πάρα πολύ για datawarehousing, καθώς και στις μικρές επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν τον προϋπολογισμό για datawarehousing και οι οποίες αμφότερες καταλήγουν να απορρίπτουν μερικά μόνο από τα δεδομένα τους.

Η Redshift υπηρεσία της Amazon επιτρέπει ουσιαστικά στους πελάτες να αποκτήσουν σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση της έρευνάς τους, κατά τη διάρκεια της ανάλυσης του συνόλου δεδομένων, το οποίο μπορεί να κυμαίνεται σε μέγεθος από εκατοντάδες gigabytes μέχρι petabytes ή περισσότερο, χρησιμοποιώντας τα ίδια εργαλεία που βασίζονται σε SQL ικανότητες στα οποία έχουν ήδη πρόσβαση.

Σύμφωνα με την Amazon, το να διαχειρίζεται μια αξιοπρεπή σε μέγεθος αποθήκη δεδομένων, μόνη της η κάθε εταιρία, θα κοστίσει συνήθως στις εταιρείες κάπου μεταξύ 19.000 και 25.000 λίρες ανά terabyte κάθε χρόνο. Με το Redshift Amazon, το συνολικό κόστος για τις ίδιες τεχνολογικές ικανότητες θα ανέλθει σε 1.000 λίρες ανά έτος.

Τα πλεονεκτήματα της Redshift Amazon πηγαίνουν πέρα από την απλή μείωση του κόστους, αφού αυτή η υπηρεσία, επίσης, σε μεγάλο βαθμό βελτιστοποιεί και απλοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό και τη λειτουργία της εταιρείας, δεδομένου ότι η υπηρεσία αποθήκευσης δεδομένων απελευθερώνει διαχειριστές, οι οποίοι διαφορετικά θα εγκλωβιστούν στο να διεξάγουν την παρακολούθηση, συντονισμό, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, και να προβαίνουν σε επιδιορθώσεις στο λογισμικό, αφού όλα αυτά τώρα γίνονται αυτόματα μέσω της Κονσόλας Διαχείρισης της AWS.

Η Amazon αναφέρει επίσης ότι οι τιμές της ποικίλουν, με πακέτα που ξεκινούν από εκατοντάδες gigabytes στο κατώτερο όριο, και μπορούν εύκολα να κλιμακωθούν σε περισσότερο από ένα petabyte.

Αφού το Redshift βασίζεται σε σχεσιακή βάση δεδομένων και τεχνολογία και χρησιμοποιεί το SQL ως γλώσσα ερωτήσεων του, αυτό σημαίνει ότι η τεχνολογία του είναι συμβατή με τα υπάρχοντα εργαλεία Business Intelligence.

Το Redshift δεν πρέπει να συγχέεται με την προηγουμένως διαθέσιμη υπηρεσία Amazon Σχεσιακής Βάσης Δεδομένων (RDS). Ενώ το Redshift προορίζεται αποκλειστικά για αποθήκευση δεδομένων και analytics, το RDS προορίζεται περισσότερο για συναλλαγές χρήσεων της βάσης δεδομένων.

Επιπροσθέτως, το Redshift είναι επίσης ικανό να διαχειρίζεται μεγάλης κλίμακας δεδομένα. Το RDS βασίζεται μόνο σε Microsoft SQL Server, MySQL και στην Oracle, τα οποία δεν έχουν σχεδιαστεί για να διαχειριστούν petabyte επίπεδα της αποθήκευσης δεδομένων.

Ενεργό παράδειγμα το Amazon Redshift που μετονομάστηκε σε «Cluster Data Warehouse», ή απλά ένα σύμπλεγμα. δεδομένων.

Ακόμα κι αν υπάρχει πιθανότητα για μεγάλη ανάλυση των δεδομένων, η Amazon επιθυμεί να τονίσει τις δυνατότητες του Redshift για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν να μπουν ενεργά στον τομέα της αποθήκευσης δεδομένων, αλλά δεν έχουν τον προϋπολογισμό για την υλοποίηση της.

Έτσι το Amazon έχει την ικανότητα να ταράσσει την αγορά και να προσφέρει πράγματα που κανείς άλλος δεν μπόρεσε να προσφέρει στο παρελθόν.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών