Τετάρτη, Μαρτίου 20, 2013

Πληρώστε για όσο έχετε διαβάσει

 
 
Συχνά οι νέες επιχειρηματικές ιδέες έχουν να κάνουν με πράγματα και υπηρεσίες που δε γνωρίζαμε καν ότι μπορεί να χρειαζόμαστε. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πριν 20 χρόνια ότι περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι θα ήθελαν να μοιράζονται πτυχές της ζωής τους μέσω του Facebook; Ή ποιος θα φανταζόταν ότι το Twitter θα άλλαζε ριζικά τον τρόπο και την ταχύτητα που κυκλοφορούν οι ειδήσεις στις μέρες μας;

Στην ίδια λογική βασίζεται και το Total Boox, μία ιστοσελίδα πώλησης ψηφιακών βιβλίων που χρηματοδοτήθηκε από τον Ισραηλινό επιχειρηματία Yoav Lorch. Το Total Boox έχει προγραμματίσει να ξεκινήσει τη λειτουργία του μέσα στο Μάρτιο, πουλώντας ηλεκτρονικά βιβλία, σε μία βάση πληρωμής pay-as-you-read (πληρώστε όσο διαβάζετε).

Για παράδειγμα αν κάποιος ξεκινήσει να διαβάζει ένα βιβλίο και στα μισά αποφασίσει ότι δεν του αρέσει η υπόθεση του, μπορεί να σταματήσει το διάβασμα και να πληρώσει το μισή της τιμής του βιβλίου. Το σκεπτικό της υπηρεσίας, έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση των καταναλωτών, που δε θα χρειάζεται να πληρώνουν επιπλέον για ένα βιβλίο για το οποίο έχασαν το ενδιαφέρον τους.

 
Από την άλλη υπάρχουν και οι αντιδράσεις, με τον ιδρυτή της συμβουλευτικής εταιρίας The Ideal Logical Company να επισημαίνει πως «είδα τον Lonch να λύνει ένα πρόβλημα που δεν υπάρχει, δίνοντας μία λύση που δεν πρόκειται να ικανοποιήσει τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων. Πιστεύω πως συγκεκριμένη ιδέα θα σταματήσει πριν καν ξεκινήσει λόγω έλλειψης υλικού».
 
Πηγή: www.newsnow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών