Πέμπτη, Απριλίου 18, 2013

Οι ιδιωτικές βιβλιοθήκες των πλούσιων και διάσημων

 

«Τα βιβλία είναι ένα σκληρό ναρκωτικό χωρίς κίνδυνο υπερβολικής δόσης. Είμαι το ευτυχισμένο θύμα των βιβλίων» (Karl Lagerfeld)

1.
Magnify Image
Karl Lagerfeld: bibliotheque σε δύο ορόφους, πίσω από το στούντιό του στο Παρίσι. .

2.
Magnify Image

3.
Magnify Image
Στο σπίτι της Diane Keaton που βρίσκεται στο Μπέβερλι Χιλς

4.
Magnify Image
Το καθιστικό του Γούντι Άλεν στη Νέα Υόρκη

5.
Magnify Image
Ο Keith Richards και η βιβλιοθήκη του

6.
Magnify Image
Η Casa Grande, ή το κάστρο Hearst, όπως είναι τόσο γνωστό, ήταν οι κατοικία του μεγιστάνα εφημερίδων William Randolph Hearst στο San Simeon της Καλιφόρνια. Το κάστρο έχει 56 υπνοδωμάτια, 61 μπάνια, 19 καθιστικά, εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, έναν κινηματογράφο, γήπεδα τένις και τον μεγαλύτερο ιδιωτικό ζωολογικό κήπο. Ο ίδιος ο Hearst έμενε στον τρίτο όροφο, στην γοτθική σουίτα.

7.
Magnify Image
Η βιβλιοθήκη της σουίτας στέγαζε περισσότερα από 4000 βιβλία και 150 αρχαιοελληνικά αγγεία. Ο Hearst ήταν τόσο μανιώδης συλλέκτης βιβλίων και τέχνης που το κάστρο χτίστηκε ώστε να μπορεί να εκθέτει τη συλλογή του, η οποία μέχρι τότε βρισκόταν σε διάφορες αποθήκες. Όμως επειδή τελικά τα βιβλία του δεν κατάφεραν να χωρέσουν στις δύο βιβλιοθήκες, αναγκάστηκε να τα μοιράσει σε διάφορα σημεία του σπιτιού, όπως στην αίθουσα κινηματογράφου.

8.
Magnify Image
Η βιβλιοθήκη του Sting, στην κορυφή της σκάλας

9.
Magnify Image
Η βιβλιοθήκη στο σπίτι της Julia Child, όταν έμενε στη Μασαχουσέτη.

10.
Magnify Image
Η βιβλιοθήκη του Harlan Crow, μεγιστάνα ακινήτων στο Τέξας. Λέγεται ότι έχει μια συλλογή 8.000 βιβλίων, 3.500 χειρόγραφων και διάφορα έργα τέχνης, φωτογραφίες και αλληλογραφία.

11.
Magnify Image
Στο ράντσο του George Lukas, το οποίο διαθέτει ιδιωτικό πυροσβεστικό σώμα.

12.
Magnify Image
Αυτή είναι η βιβλιοθήκη της πιο μεγάλης ιδιωτικής κατοικίας στις ΗΠΑ. Ανήκει στην οικογένεια Vanderbilt, είναι 12542m² έχει 250 δωμάτια.
 
Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών