Πέμπτη, Απριλίου 11, 2013

I Report 2013: 58.1% του πληθυσμού στην Κύπρο έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο

 
Τα ετήσια αποτελέσματα του  I Report 2013, του πρώτου συνδρομητικού εργαλείου μέτρησης και ανάλυσης της διαδραστικής συμπεριφοράς του Κύπριου στο Διαδίκτυο, ανακοίνωσαν η εταιρία Ερευνών Evresis και η εταιρία υπηρεσιών Διαδραστικού Μάρκετινγκ ImarComms.
 
Συγκεκριμένα το i report κατέγραψε τη διεισδυτικότητα του διαδικτύου στην Κύπρο να ανέρχεται στο 58.1% για το 2012 με αύξηση 4.8% από την προηγούμενη περίοδο.

Δηλαδή σχεδόν 6 στους 10 ηλικίας 13 και άνω είναι χρήστες του διαδικτύου  με κύριο λόγο επίσκεψης τις γενικές ειδήσεις με 80.1% και δεύτερο της κοινωνικής δικτύωσης με 58.1%.    
 
Ως τρίτο πιο συχνό λόγο επίσκεψης  το i report κατέγραψε τις  online αγορές που αναρριχήθηκαν στο 33.3%.  Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 23.8% από αυτών που αγοράζουν online ξοδεύει πέραν των 1,500 ευρώ ετησίως και σχεδόν ένας στους δέκα ξεπερνά τις 2,000 Ευρώ. Ως πρώτη κατηγορία online αγορών παραμένει η κατηγορία είδη ένδυσης και υπόδησης με 41.4% και αύξηση κατά 1.5% και ως δεύτερη τα ταξίδια/ξενοδοχεία/εισητήρια με  26.6% και αύξηση κατά 3.5%.  Ως Τρίτη κατηγορία ανέβηκε τα είδη για το Σπίτι με 20.7%, ενώ σημαντική άνοδο σημείωσαν τα κινητά τηλέφωνα και τα καλλυντικά.
 
«Τα αποτελέσματα του i report  2013 καταγράφουν μια σημαντική αύξηση σε όλους τους τομείς με τις κατηγορίες πολλών αγαθών που αγοράζονται online να αυξάνονται συνεχώς καταδεικνύοντας τη γενικότερη τάση αντικατάστασης των offline αγορών για εξοικονόμηση χρόνου και κόστους όπου είναι δυνατόν», δήλωσε ο Διευθυντής της Evresis Νικόλας Νικολάου.  
 
Σημαντική ήταν και η αύξηση στη διείσδυση των Social Media σε μεγαλύτερα ηλικιακά στρώματα με τις ηλικίες άνω των 35 να είναι πολύ κοντά στο 50%. Σχεδόν δύο στους τρείς έχουν δικό τους προφίλ σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης με το 95.8%  από αυτούς στο Facebook και το 25.5% στο Twitter.
 
Αύξηση κατέγραψε και η χρήση του διαδικτύου μέσω κινητού τηλεφώνου φτάνοντας το 34%, με το Samsung να ξεπερνά το I Phone ως η επικρατέστερη συσκευή και με την κοινωνική δικτύωση να έχει τη μεγαλύτερη αύξηση ως ένας από τους λόγους χρήσης του διαδικτύου μέσο κινητού τηλεφώνου.
 
Πολύ σημαντική ήταν και η χρήση του διαδικτύου μέσω Tablet που έχει υπερδιπλασιαστεί φτάνοντας το 22.7% όσων επισκέπτονται το διαδίκτυο 13 και άνω με το I Pad να κατέχει την πρώτη θέση με διαφορά από τις αντίστοιχες συσκευές.
 
«Το i report 2013 μεταξύ άλλων κατέδειξε για πρώτη φορά μια σημαντική αύξηση της διεισδυτικότητας των Social Media σε πιο μεγάλες ηλικίες και είναι καθοριστικό σημείο στη μαζικότερη εξάπλωση αυτού του τρόπου επικοινωνίας αλλά και στην αυξημένη τάση αγοράς και χρήσης ‘έξυπνων’ συσκευών», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ImarComms Περικλής Έλληνας.





 
Περισσότερες πληροφορίες για τα αποτελέσματα και την υπηρεσία του I Report μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.imarcomms.com και www.evresis.com.cy
 
Πηγή: www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών