Παρασκευή, Απριλίου 26, 2013

O George W. Bush έγινε βιβλιοθήκη!


Η βιβλιοθήκη με το όνομα Τζορτζ W Μπους είναι γεγονός και βρίσκεται στο Ντάλας. Αφιερωμένη σε έναν από τους πλέον αμφιλεγόμενους Αμερικανούς Προέδρους, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με την εισβολή στο Ιράκ. Όπως εύστοχα παρατήρησε όμως ο Μπαράκ Ομπάμα, ακόμα και οι αντίπαλοί του παραδέχονται πως είναι ένας άνθρωπος αυθεντικός: «Περπατώντας στους διαδρόμους της βιβλιοθήκης, θυμόμαστε την απίστευτη δύναμη και την αποφασιστικότητα που έδειξε, μιλώντας μπροστά στα ερείπια και τα μπάζα στο Ground Zero. Την ώρα που δεσμεύτηκε ότι αυτοί που προσπάθησαν να καταστρέψουν τον τρόπο ζωής μας, θα λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη».

Παρόντες στα εγκαίνια, ο 88χρονος πατέρας του και οι επίσης πρώην Πρόεδροι, Τζίμι Κάρτερ και Μπιλ Κλίντον. Η συγκίνηση του Μπους ήταν εμφανής:
 
«Με ακλόνητη πίστη, αφιερώνω αυτή τη βιβλιοθήκη στο μέλλον της χώρας μας. Είναι η μεγαλύτερη δυνατή τιμή, να ηγείσαι μίας χώρας τόσο γενναίας και τόσο ευγενούς όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες. Όποιες προκλήσεις και να μας περιμένουν, πάντα θα πιστεύω πως η καλύτερη μέρα για το έθνος μας δεν έχει έρθει ακόμα. Ο Θεός να μας ευλογεί». Ο Τζορτζ Μπους έχει αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή από τον Ιανουάριο του 2009, που έφυγε από το Λευκό Οίκο.

Πηγή: http://gr.euronews.com/ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών