Τετάρτη, Μαΐου 29, 2013

Tα Public συνεργάζονται με το Amazon!

 

Τα Public συνεργάζονται με την Amazon και προάγουν τον ελληνικό πολιτισμό εξάγοντας  50.000 βιβλία, cd και dvd στην ελληνική γλώσσα

Τα καταστήματα Public μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής πώλησης στην Ελλάδα, με στόχο την προαγωγή του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό, προχωρούν σε μια μεγάλη συνεργασία με το διαδικτυακό κατάστημα Amazon. 
 
Μέσα από αυτή τη συνεργασία τα Public θα διαθέτουν σε 6 εκατ. Έλληνες (ομογενείς, φοιτητές και κάτοικοι του εξωτερικού) σε 37 χώρες σε όλο τον κόσμο θα έχουν πρόσβαση για πρώτη φορά σε   50.000 ελληνικούς τίτλους βιβλίων, cd και dvd.
 
Σε πρώτη φάση  διατίθενται 39.000 τίτλοι ελληνικών βιβλίων, cd και dvd που είναι ήδη διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Amazon, ενώ ο αριθμός αυτός σταδιακά θα φτάσει τις 50.000. 


 
Η συνεργασία αφορά στη διάθεση προϊόντων σε 37 χώρες. Ήδη τα ελληνικά προϊόντα πολιτισμού είναι διαθέσιμα σε όλο τον ελληνόφωνο κόσμο της Ευρώπης σε χώρες όπως η Αγγλία, η Γερμανία, η Δανία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Ισπανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και άλλες χώρες ενώ από 1η Ιουνίου  σε Αμερική, Καναδά, Αυστραλία κ.α.! 
 
Η μοναδική γνώση και η εμπειρία που διαθέτουν τα Public για το σύνολο της ελληνικής αγοράς προϊόντων πολιτισμού, σε συνδυασμό με την παγκόσμια εμβέλεια και την πελατοκεντρική προσέγγιση της Amazon, φέρνει τα Public πιο κοντά στην επίτευξη του διεθνούς οράματος τους για διάδοση της ελληνικής Γλώσσας και την προσφορά της πλήρους γκάμας των ελληνικών προϊόντων πολιτισμού σε όλο τον κόσμο, πάντα με επαγγελματισμό, χαμηλές τιμές και αξιόπιστη παράδοση στον τελικό καταναλωτή.
 
Επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία, η Amazon, μετά από πρωτοβουλία και παρότρυνση των Public, εγκαινιάζει για πρώτη φορά τη δυνατότητα αναζήτησης με τη χρήση ελληνικής γραμματοσειράς στην ιστοσελίδα του μεγαλύτερου παγκοσμίου e-retailer.

 
Με αφορμή την ανακοίνωση της συμφωνίας, ο CEO των καταστημάτων Public Ρόμπυ Μπουρλάς δήλωσε «Η συνεργασία των Public με την Amazon αποτελεί μία “out-of-the-box” επιχειρηματική πρακτική, όπου δύο εταιρείες που κατά τα φαινόμενα είναι ανταγωνιστικές ξεκινούν μία εμπορική συνεργασία.

Την ώρα που η ελληνική αγορά προϊόντων πολιτισμού παρουσιάζει σημαντικές δυσκολίες, αυτή η συνεργασία δίνει τη δυνατότητα να απευθυνθούμε σε 6 εκατ. και πλέον Έλληνες, δίνοντας μια θετική πνοή σε όλη την αλυσίδα της αγοράς όπως εκδότες, δισκογραφικές, δημιουργούς κλπ. Πιστεύω ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις μέσα από τέτοιες καινοτόμες κινήσεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά».

 
Τέλος η συνεργασία αυτή, φέρνει για πρώτη φορά τους Έλληνες ομογενείς και ελληνόφωνους κάτοικους του εξωτερικού κοντά σε χιλιάδες ελληνικά προϊόντα πολιτισμού, ενισχύοντας σημαντικά την επαφή τους με τις πολιτισμικές τους ρίζες.

Συγχρόνως δίνεται η μοναδική δυνατότητα στους Έλληνες συγγραφείς, καλλιτέχνες, συνθέτες και στιχουργούς να ξεπεράσουν με το έργο τους τα ελληνικά σύνορα και να διευρύνουν το κοινό τους σε πρωτόγνωρα επίπεδα συμπεριλαμβάνοντας τα εκατομμύρια των ελληνόφωνων ομογενών και ξένων υπηκόων που γνωρίζουν την Ελληνική γλώσσα.
 
Πηγή: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών