Τετάρτη, Ιουνίου 05, 2013

Μείωση της κυκλοφορίας των εφημερίδων σε ολόκληρο στον κόσμο

 
Αντίστοιχη πορεία καταγράφουν και τα διαφημιστικά τους έσοδα
 
 
 
Η παγκόσμια κυκλοφορία των εφημερίδων μειώθηκε κατά 0,9% πέρυσι, σε σύγκριση με το 2011, ενώ τα διαφημιστικά έσοδα σημείωσαν πτώση κατά 2%, ανακοινώθηκε σήμερα σε παγκόσμιο συνέδριο της βιομηχανίας του έντυπου Τύπου.
«Η παγκόσμια κυκλοφορία στο σύνολό της έφτασε τα 523 εκατομμύρια φύλλα (ημερησίως)», δήλωσε ο Βενσάν Περέν, επικεφαλής της Παγκόσμιας Ένωσης Εφημερίδων (WAN-IFRA).
Η κυκλοφορία των εφημερίδων και τα διαφημιστικά έσοδα έχουν εδώ και χρόνια πτωτική πορεία στις ώριμες αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης, καθώς το αναγνωστικό κοινό μετακινείται προς το Ίντερνετ ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), σύμφωνα με την έρευνα για τις τάσεις του παγκόσμιου Τύπου (World Press Trends), που δημοσιεύεται κάθε χρόνο από την οργάνωση.
Η φετινή έρευνα δεν είναι διαθέσιμη σε έντυπη μορφή, όμως σε λίγες εβδομάδες θα υπάρχει στον ιστότοπο της οργάνωσης www.wan-ifra.org/wpt.
«Η πρόκληση δεν έγκειται απλώς στη μεταφορά κοινών από το έντυπο στο ψηφιακό, αλλά στην προσέλκυση νεώτερων ανθρώπων», δήλωσε ο Περέν.
Ο ίδιος κάλεσε τους διευθυντές και τους εκδότες εφημερίδων, οι οποίοι συμμετέχουν στο 65ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εφημερίδων που πραγματοποιείται φέτος στην Μπανγκόκ, να επιμείνουν στον αγώνα για την προσέλκυση της νεώτερης γενιάς στην παρακολούθηση των ειδήσεων, σε έντυπη ή σε ψηφιακή μορφή.
«Δεν είμαστε πια ένας κόσμος στρατευμένων πολιτών, αλλά ένας κόσμος της ριάλιτι TV, του Twitter και του Facebook, συναναστρεφόμαστε μάλλον παρά στρατευόμαστε στην κοινωνία», δήλωσε ο Περέν.
 
Πηγή: www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών