Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2013

Crowdfunding για την έκδοση ελληνικού λογοτεχνικού βιβλίου

 
Μια πειραματική προσπάθεια έκδοσης ενός λογοτεχνικού βιβλίου με τη μέθοδο της συλλογικής μικρο-χρηματοδότησης (crowd-funding) ξεκίνησε ο Γιάννης Φαρσάρης. Σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι η ανεξάρτητη έκδοση μιας συλλογής διηγημάτων που γράφει αυτή την εποχή με τίτλο: «Η διαφορά του άσπρου απ' το λευκό», ως έργο της ανοικτής βιβλιοθήκης OPENBOOK (http://www.openbook.gr), την οποία δημιούργησε ο ίδιος το 2010.

Για την υποστήριξη της προσπάθειας μέσω της διεθνόύς πλατφόρμας Indiegogo ο καθένας μπορεί να επιλέξει να συνεισφέρει 1€ για να αποκτήσει την ψηφιακή έκδοση του βιβλίου, 8€ για να αποκτήσει την έντυπη και την ψηφιακή έκδοση ή 18€ για να αποκτήσει 3 αντίτυπα του βιβλίου, αναφορά στη σελίδα των Αρωγών Έκδοσης και την ψηφιακή έκδοση.
 
Αναλυτικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο: http://igg.me/at/openbook
 
Το εγχείρημά δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα, και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα καλύψουν το κόστος του τυπογραφείου, του επιμελητή, του γραφίστα και της ταχυδρομικής αποστολής των βιβλίων στους υποστηρικτές της προσπάθειας.
 
Το e-book, μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας, θα κυκλοφορήσει ελεύθερα στο διαδίκτυο υπό άδεια Creative Commons. Θα διατεθούν επίσης δωρεάν αντίτυπα του βιβλίου σε δημόσιες και δημοτικές δανειστικές βιβλιοθήκες και Λέσχες ανάγνωσης όλης της χώρας. Επιπρόσθετα, θα απελευθερωθούν αντίτυπα του βιβλίου μέσω Book-Crossing.
 
Η έκδοση βιβλίου μέσω crowd-funding αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς εγχειρημάτων στην κατεύθυνση της ανοικτής και συνεργατικής λογοτεχνίας.
Πηγή:www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών