Τετάρτη, Ιουλίου 17, 2013

Της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ το μυθιστόρημα «The Cuckoo’s Calling»

 
Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ χρησιμοποίησε ψευδώνυμο για να γράψει ένα αστυνομικό μυθιστόρημα αλλά αποκαλύφθηκε απο τους Times του Λονδίνου.
 

Η δημιουργός του «Harry Potter», Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, φόρεσε «μανδύα» για το νέο της αστυνομικό μυθιστόρημα, αυτή τη φορά. Στο νέο της βιβλίο «The Cuckoo’s Calling» υπέγραψε με το αντρικό όνομα Robert Gallbraith (Ρόμπερτ Γκάλμπρεϊθ). Ο εκδότης του βιβλίου ανέφερε αρχικά πως ο συγγραφέας είναι απόστρατος της Βασιλικής Στρατιωτικής Αστυνομίας.
«Έφυγε από το στρατό το 2003 και εργάζεται από τότε στον τομέα της ασφάλειας», είχε υποστηρίξει η εκδοτική εταιρεία. «Η ιδέα του μυθιστορήματος και του πρωταγωνιστή προέκυψαν από τις δικές του εμπειρίες και των στρατιωτικών φίλων του, που επέστρεψαν στον κόσμο των πολιτών». Και το όνομα του νέου αυτού συγγραφέα, Ρόμπερτ Γκάλμπρεϊθ.
Η εφημερίδα Sunday Times εξέφρασε περιέργεια για αυτόν το νέο, αλλά τόσο ταλαντούχο μυθιστοριογράφο, που μάλιστα συνεργάζεται με τον εκδοτικό οίκο της Ρόουλινγκ και το «μυστικό» αποκαλύψθηκε.
«Ήλπιζα να κρατήσω αυτό το μυστικό λίγο περισσότερο, γιατί το να είμαι ο Ρόμπερτ Γκάλμπρεϊθ ήταν μια τόσο απελευθερωτική εμπειρία», δήλωσε η Ρόουλινγκ. «Είναι τόσο υπέροχο να εκδίδεις χωρίς διαφημιστική εκστρατεία ή οποιαδήποτε προσδοκία και αγνή απόλυαση, να παίρνεις θετικό αντίκρισμα από εκδότες και αναγνώστες χρησιμοποιώντας ένα άλλο όνομα», συμπλήρωσε.
Παράλληλα, ευχαρίστησε τον εκδοτικό της οίκο Little, Brown and Company και τους συνεργάτες της που «εργάστηκαν τόσο σκληρά γι’ αυτό το βιβλίο χωρίς αρχικά να ξέρουν ότι το είχα γράψει εγώ. Ευχαριστώ τους κριτικούς και αναγνώστες εφημερίδων και Διαδικτύου, που ήταν τόσο γενναιόδωροι με το μυθιστόρημα. Τέλος, ευχαριστώ και όσους ζήτησαν να ακολουθήσει και επόμενο βιβλίο από τον Ρόμπερτ, το οποίο έχει σκοπό να κάνει..».
Ενώ το μυθιστόρημα έλαβε επαινετικά σχόλια πριν αποκαλυφθεί το «μυστικό» πίσω από τον συγγραφέα, η έκπληξη του ονόματος της Ρόουλινγκ οδήγησε σε αύξηση των πωλήσεων του βιβλίου. Ειδικότερα, στο Amazon.com οι πωλήσεις εκτινάχθηκαν πάνω από 507.000% μετά την αποκάλυψη του ψευδώνυμου της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.
 
Πηγή: CNN, kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών