Δευτέρα, Οκτωβρίου 07, 2013

Ο Καθηγητής Bruno D´Amore στο Πανεπιστήμιο Κύπρου


 
 
 
 
Σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής θα αναγορευτεί ο Καθηγητής Bruno D` Amore.

Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013, στις 19:00, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου (Καλλιπόλεως 75).


Ο Καθηγητής Bruno D` Amore είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση μαθηματικού με πληθώρα δημοσιεύσεων στα μαθηματικά και στη μαθηματική παιδεία σε διάφορες γλώσσες. Διακρίνεται, επίσης, από την εξέχουσα συμβολή του στη διδασκαλία των μαθηματικών και των θεμάτων μαθηματικής παιδείας σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.

Κατά την Αναγόρευσή του θα αναπτύξει το θέμα «Η διδασκαλία/μάθηση των μαθηματικών ως οικουμενική γλώσσα». Ο Bruno D´ Amore θα παρουσιάσει, κατά την αντιφώνησή του, την επιτακτική ανάγκη να μελετηθεί καλύτερα και σε μεγαλύτερο βάθος η Διδακτική των Μαθηματικών. Τα μαθηματικά είναι η μόνη περιοχή το περιεχόμενο της οποίας είναι το ίδιο σε όλες τις χώρες του κόσμου όπου διδάσκεται, με βάση την ηλικία των μαθητών. Εξάλλου, όπως θα τονιστεί, κατά την ομιλία του τιμωμένου, πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα στους μελλοντικούς πολίτες να χρησιμοποιούν τη μαθηματική γλώσσα, για να ερμηνεύουν όλα τα φυσικά φαινόμενα και τα πεδία που μπορεί η ανθρωπότητα να αναπτύξει, μεταξύ αυτών και τις τέχνες.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.
Πληροφορίες: 22894305
Δηλώσεις συμμετοχής: 22894320
Ηλεκτρονικός σύνδεσμος πρόσκλησης/προγράμματος:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών