Τρίτη, Φεβρουαρίου 11, 2014

Μέσα στο ’14 θα γίνει online μια από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες των κλασικών


Η digital Loeb Classical library θα παρέχει τους θησαυρούς της online για όλους

Magnify Image


Η Loeb Classical Library ιδρύθηκε από τον James Loeb το 1911, και από την πρώτη στιγμή προώθησε την δεδηλωμένη αποστολή της να κάνει την αρχαία ελληνική και λατινική λογοτεχνία προσιτές στο ευρύτερο φάσμα των αναγνωστών. Η ψηφιακή της μορφή επεκτείνει αυτή την αποστολή στους αναγνώστες του 21ου αιώνα.
 
Η Harvard University Press θα ανανεώσει το όραμα του James Loeb για την προσβασιμότητα και θα παρουσιάσει την online βιβλιοθήκη με πλήρεις δυνατότητες αναζήτησης, η οποία θα αναπτύσσεται διαρκώς, με όλα όσα είναι σημαντικά στην αρχαία ελληνική και λατινική λογοτεχνία. Έπος και λυρική ποίηση, τραγωδία και κωμωδία, ιστορία, φιλοσοφία και ρητορική, οι μεγάλοι γιατροί και μαθηματικοί, με λίγα λόγια, όλη η κλασική κληρονομιά με ακριβείς αγγλικές μεταφράσεις.
 

Η βιβλιοθήκη αυτή βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη και προβλέπεται να λειτουργήσει το Φθινόπωρο του '14. Μπορείτε να δηλώσετε εδώ ενδιαφέρον ώστε να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις. Στις παρακάτω εικόνες μπορείτε να δείτε πώς θα είναι η μορφή της:
 

Magnify Image



Magnify Image



Magnify Image




Magnify Image



Magnify Image



Magnify Image



Magnify Image

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών