Πέμπτη, Μαρτίου 13, 2014

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη «Αριστοτέλης»


Δελτίο Τύπου αναφορικά με δημοσίευμα του «Φ» - λήψη νομικών μέτρων εναντίον της εφημερίδας

Ψηφιακή ΒιβλιοθήκηΗ εταιρεία της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης «Αριστοτέλης» εξέδωσε δελτίο Τύπου αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» και αναφέρει τα ακόλουθα:


«Σύμπραξη τυπογραφικών επιχειρήσεων με πρωτοστάτη τον «Φιλελεύθερο», ερευνάται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Ο Φιλελεύθερος" για την ψηφιακή βιβλιοθήκη "Αριστοτέλης", καταδεικνύει απροκάλυπτα πλέον τα πραγματικά συμφέροντα του συγκεκριμένου εκδοτικού συγκροτήματος γύρω από τον "σάλο" περί «Αριστοτέλη», ιδιαίτερα μάλιστα μετά την παραχώρηση ΔΩΡΕΑΝ της χρήσης των ψηφιακών βιβλίων προς όλους τους μαθητές της Κύπρου.
Πρόκειται περί συμφερόντων που σχετίζονται με την προσπάθεια των εκδοτών του «Φιλελευθέρου»  να συνενώσουν τρεις τυπογραφικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και η δική τους, δημιουργώντας ενδεχόμενη δεσπόζουσα θέση για την εκτύπωση των εντύπων αλλά και των σχολικών βιβλίων στον τόπο μας. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι με αφορμή τις συγκεκριμένες ενέργειες του κ. Ν. Παττίχη και της κ. Μ. Μαρκίδου, βρίσκεται -δυστυχώς γι’ αυτούς- σε εξέλιξη έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού.  Γεγονός είναι επίσης ότι το ποτάμι του ψηφιακού βιβλίου -ευτυχώς για τον τόπο- μπήκε ανεπιστρεπτί στην διεθνή ρότα της τεχνολογικής εξέλιξης, όσο κι αν κάποια συμφέροντα προσπαθούν να το σταματήσουν.
Για τον «Αριστοτέλη», δεν υπάρχει οποιαδήποτε υπόνοια πειθαρχικής ή και ποινικής ευθύνης εξ όσων γνωρίζουμε.
Οι αγωγές λιβέλων έχουν ήδη κατατεθεί και επιδοθεί στον «Φιλελεύθερο».»

Πηγή: offsite.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών