Παρασκευή, Ιουνίου 20, 2014

Εντοπίστηκαν 20 αδημοσίευτα ποιήματα του Πάμπλο Νερούδα σε κούτες με χειρόγραφα


Πρόκειται να δημοσιευτούν στη Λατινική Αμερική στο τέλος της χρονιάς

Magnify Image

Oι συνεργάτες του ιδρύματος Πάμπλο Νερούδα στη Χιλή εντόπισαν ανάμεσα στο αρχείο με τα χειρόγραφα του μεγάλου ποιητή 20 άγνωστα και αδημοσίευτα ποιήματά του.
 
Τα ποιήματα βρέθηκαν σε κούτες με προσωπικά χειρόγραφα του νομπελίστα κατά τη διάρκεια αρχειοθέτησης του υλικού και ανάμεσα σε άλλες χειρόγραφες σημειώσεις.
 
Οι εμπειρογνώμονες επιβεβαιώνουν την αυθεντικότητα τους και χρονολογούν τη συγγραφή των περισσότερων μετά το 1956 ενώ η ανακοίνωση του ιδρύματος ανέφερε πως όλα τα έγγραφα είναι σε εξαιρετική ποιότητα και κατάσταση.
 
Έξι από αυτά πραγματεύονται την αγάπη και τον έρωτα, ενώ τα υπόλοιπα έχουν ποικίλη θεματολογία. Και τα 20 αυτά νέα ποιήματα ανακοινώθηκε πως θα δημοσιευτούν εντός του έτους στη Λατινική Αμερική και έως το 2015 στην Ισπανία ενώ όπως αναφέρει η El Pais ακόμη δεν έχει προγραμματιστεί αγγλική μετάφραση. Η ίδια εφημερίδα εξασφάλισε και αναδημοσιεύει ένα μικρό απόσπασμα από το πολύτιμο αυτό υλικό:"Reposa tu pura cadera y el arco de flechas mojadas / extiende en la noche los pétalos que forman tu forma."

Πηγή: lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών