Παρασκευή, Ιουλίου 11, 2014

Διάβασέ με, σ΄αγαπώ!


Η κινητή δανειστική βιβλιοθήκη ενος συνταξιούχου δασκάλου και ένα φωτογραφικό προτζεκτ

Από τον Βαγγέλη Μακρή

Magnify Image

 
Ο συνταξιούχος δάσκαλος Αντόνιο Λα Κάβα μετέτρεψε ένα τρίκυκλο σε  δανειστική βιβλιοθήκη για τα μικρά παιδιά των απομονωμένων χωριών στη Νότια Ιταλία. Από το 2003 καλύπτει γύρω στα 500 χιλιόμετρα τον μήνα με αυτή την πρωτότυπη δανειστική βιβλιοθήκη.
 
Magnify Image

 
Ο ίδιος λέει ότι «Η ανάγνωση ενός βιβλίου θα πρέπει να είναι χαρά και όχι καθήκον». Αυτό που θέλει είναι να κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν τα βιβλία και όχι απλά να τα διαβάζουν.
 

 
Στο The Underground New York Public Library o φωτογραφικός φακός καταγράφει τους ανθρώπους που διαβάζουν στον υπόγειο σιδηρόδρομο της Νέας Υόρκης. Στις λεζάντες ο τίτλος του βιβλίου που διαβάζουν οι επιβάτες. Δείτε μερικές  απο τις απίθανες φωτογραφίες του:
 
 
Magnify Image
"TheHarvard Psychedelic Club: How Timothy Leary, Ram Dass, Huston Smith, and Andrew Weil Killed the Fifties and Ushered in a New Age for America," by Don Lattin

 
Magnify Image
"The Great Gatsby," by F. Scott Fitzgerald

 
Magnify Image
"Pale Fire," by Vladimir Nabokov

 
Magnify Image
"The Catcher in the Rye," by J. D. Salinger

 
Magnify Image
"Notes from the Underground," by Fyodor Dostoyevsky

 
Magnify Image
"Tropic of Cancer," by Henry Miller

 
Magnify Image
"Politics," by Aristotle

 
Αν και το ψηφιακό βιβλίο χρόνο με το χρόνο κερδίζει τις εντυπώσεις η αγάπη για το χάρτινο δεν έχει πεθάνει στις μέρες μας. Ίσως γιατί έχουμε ακόμα στο μυαλό μας ένα δάσκαλο που μας έκανε να το αγαπήσουμε και γιατί πάντα θα κρυφοκοιτάζουμε τι διαβάζει ένας άγνωστος για να βγάλουμε (αυθαίρετα;) συμπεράσματα για αυτόν. Αρκετοί έχουμε ένα συναισθηματικό δέσιμο με το χαρτί το οποίο δεν θέλουμε να πεθάνει. Ο χρόνος θα δείξει πόσο θα αντέξει.

Πηγή: lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών