Τετάρτη, Ιουλίου 29, 2015

Στη Σαντορίνη ένα από τα ομορφότερα βιβλιοπωλεία στον κόσμο

Η «Ατλαντίδα», στολίδι του νησιού

Στη Σαντορίνη ένα από τα ομορφότερα βιβλιοπωλεία στον κόσμο

Στη Σαντορίνη ένα από τα ομορφότερα βιβλιοπωλεία στον κόσμο
To βιβλιοπωλείο Atlantis Books στη Σαντορίνη –ένα από τα ομορφότερα του κόσμου, σύμφωνα με τον Guardian, το BuzzFeed και άλλα site– κλείνει 10 χρόνια λειτουργίας.
Το 2004 δύο Αμερικανοί, ο Craig και ο Oliver, άνοιξαν στην Οία της Σαντορίνης ένα βιβλιοπωλείο που ήθελαν να μοιάζει με το διάσημο Shakespeare & Company του Παρισιού. Βρήκαν το μέρος, έστησαν τα ράφια, έφεραν τα βιβλία. Μετά από λίγο καιρό το βιβλιοπωλείο «Ατλαντίδα» είναι διάσημο στα πέρατα του κόσμου.


Δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο έχουν γράψει γι' αυτό και επισκεφθεί το μαγικό αυτό βιβλιοπωλείο, ενώ ο «Guardian» το έβαλε στη λίστα των 10 καλύτερων βιβλιοπωλείων του κόσμου!
Το βιβλιοπωλείο «Ατλαντίδα» (Atlantis Books) το 2014 κλείνει 10 χρόνια λειτουργίας.

Η απίστευτη θέα της ταράτσας, η φιλοσοφία όσων εμπλέκονται με το βιβλιοπωλείο, τα πρότζεκτ και οι θεματικές εκδηλώσεις είναι τα δυνατά του χαρτιά.
Το 2011 κατάφερε να συγκεντρώσει 40.000 δολάρια μέσω crowdfunding.
Ο Craig Walzer παραδέχεται ότι η ζωή ενός τουρίστα της Σαντορίνης από αυτήν του ντόπιου είναι πολύ διαφορετική: «Η Σαντορίνη είναι ένα πανέμορφο μέρος, αλλά ως τουρίστας δεν ζεις την πραγματική Ελλάδα. Είναι διαφορετική εμπειρία να περάσεις εδώ το χειμώνα, να απολαύσεις την απλότητα των χωριών, να δεις τα παιδιά του νησιού να μεγαλώνουν...».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών