Τρίτη, Ιουλίου 19, 2016

Ένα συναρπαστικό θέατρο 100 ετών γίνεται βιβλιοπωλείο 21.000τ.μ.


Χτισμένο στο Μπουένος Άιρες έζησε μεγάλες δόξες, σήμερα έγινε ένα από τα ωραιότερα βιβλιοπωλεία του κόσμου


ena-sunarpastiko-theatro-100-etwn-ginetai-bibliopwleio-21000tm

Χτισμένο στο Μπουένος Άιρες ως θέατρο το El Ateneo Grand Splendid πέρασε μεγάλες δόξες. Σήμερα έχει αλλάξει μορφή αλλά εξακολουθεί να διατηρεί την παλιά του ομορφιά και επιβλητικότητα. Στα 21.000 τετραγωνικά μέτρα της έκτασής του, φιλοξενεί σήμερα ένα από τα ωραιότερα βιβλιοπωλεία του κόσμου.




Παρά την αλλαγή της λειτουργίας του, δεν πειράχτηκε τίποτα από τις αρχιτεκτονικές γραμμές του. Το κτίριο εξακολουθεί να έχει τις περίτεχνες τοιχογραφίες στην οροφή του και  τις διακοσμητικές  γαρνιτούρες που ευθυγραμμίζουν το ταβάνι, τα κιγκλιδώματα, και τους τοίχους, έργο των αρχιτεκτόνων Peró and Torres Armengol, στις αρχές του 20ου αιώνα.













Η σκηνή και τα καθίσματα στον εξώστη παραμένουν άθικτα. Οι χώροι αυτοί χρησιμοποιούνται σήμερα ως αναγνωστήρια, και οι πελάτες μπορούν να διαβάσουν τα βιβλία που διαλέγουν μπροστά στις βελούδινες κουρτίνες. Το θέατρο ήταν σχεδόν κατεστραμμένο το 2000 και έτοιμο να κατεδαφιστεί. Σήμερα περισσότεροι από 1.000.000 άνθρωποι διαβαίνουν την πόρτα του για να επισκεφθούν ένα από τα πιο μαγάλα και οργανωμένα βιβλιοπωλεία στον κόσμο.
















Πηγή: thetoc.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών