Πέμπτη, Μαρτίου 23, 2017

Στον Χ. Χατζήπαπα το λογοτεχνικό Βραβείο Γ.Φ. Πιερίδης


Στον ποιητή και πεζογράφο Χρίστο Χατζήπαπα θα απονεμηθεί το Βραβείο Γ. Φ. Πιερίδης για το 2017, το οποίο απονέμει ετήσια η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου.

Με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, ο Χρίστος Χατζήπαπας θα παραλάβει το βραβείο που από το 2009 δίδεται σε καταξιωμένους Κύπριους λογοτέχνες.

Ο Χρίστος Χατζήπαπας γεννήθηκε το 1947. Εξέδωσε τρεις ποιητικές συλλογές με τελευταία την «Τα πηγάδια της Ιστορίας», εκδ. Γαβριηλίδης, 2012. Εξέδωσε επίσης τρία μυθιστορήματα και τέσσερις συλλογές διηγημάτων εκ των οποίων δύο μυθιστορήματα και δύο συλλογές διηγημάτων τιμήθηκαν με Κρατικό βραβείο. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί στη γαλλική, βουλγαρική και τουρκική γλώσσα με πιο πρόσφατο «Το ασταθές βήμα». Ένα άλλο βιβλίο του με διηγήματα από όλες τις συλλογές διηγημάτων εκδόθηκε στα αγγλικά με τίτλο Like a discus thrower (εκδ. Αρμίδα). Ξεχωριστά ποιήματα και διηγήματά του μεταφράστηκαν σε πολλές ξένες γλώσσες.

Ο Χρ. Χατζήπαπας διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου. Είναι, επίσης, μέλος της συντακτικής επιτροπής του λογοτεχνικού περιοδικού Νέα Εποχή.
Το Βραβείο Γ.Φ. Πιερίδης έχουν τιμηθεί μέχρι σήμερα οι Μαρία Πυλιώτου, Πάνος Ιωαννίδης, Χριστάκης Γεωργίου, Θεοκλής Κουγιάλης, Ντίνα Κατσούρη, Ήβη Μελεάγρου και Μαρία Αβραμίδου.

+ Η τελετή απονομής του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαΐου 2017 στις 19:30 στην αίθουσα Καστελλιώτισσα, Λευκωσία.


Πηγή: www.parathyro.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών