Τετάρτη, Ιουλίου 17, 2019

Ιπτάμενες Βιβλιοθήκες: μια μοναδική ιδέα από την EasyJet


Βλέποντας εδώ και χρόνια το πρόβλημα της απασχόλησης των παιδιών εν ώρα πτήσης, καθώς και τα αποτελέσματα μιας έρευνας που έγινε για λογαριασμό της, σύμφωνα με την οποία το 59% των Βρετανοπαίδων θα δέχονταν να ακούσουν τους γονείς τους να τους διαβάσουν ένα βιβλίο αντί για 30 λεπτά μπροστά στο τάμπλετ τους, η κορυφαία αεροπορική εταιρία EasyJet είχε την μοναδική ιδέα των Ιπτάμενων Βιβλιοθηκών με παιδικά βιβλία.

Από τις 15 Ιουλίου, η εταιρία γεμίζει τα 300 αεροσκάφη της που πετούν σε ευρωπαϊκούς προορισμούς με 60.000 παιδικά βιβλία του εκδοτικού οίκου HarperCollins, σε επτά γλώσσες μάλιστα. Τα βιβλία θα είναι τοποθετημένα στη μεσαία θήκη πίσω από τις θέσεις των επιβατών, απ’ όπου θα μπορούν οι γονείς να τα παίρνουν και να τα διαβάζουν στα παιδιά τους, ενώ επιλεγμένοι τίτλοι θα προσφέρονται με 20% έκπτωση για όποιον θέλει να τους αγοράσει.

Η καμπάνια φέρει το ευφυές όνομα Flybraries και σε αυτήν συμμετέχουν σημαντικοί συγγραφείς και εικονογράφοι, όπως ο Ρομπ Μπίνταλφ, δημιουργός μεταξύ άλλων των κορυφαίων Φύσηξε αεράκι, Γκρρρ, μια ιστορία για τη φιλία και Ξεχωρίζω και σφυρίζω.

Ο Μπίνταλφ μάλιστα, μαζί με την παρουσιάστρια Katie Piper ξεκίνησαν την καμπάνια Flybraries στο αεροδρόμιο του Λούτον στις 10 Ιουλίου, με ανάγνωση ενός βιβλίου και υπογραφή αντιτύπων για τους μικρούς ταξιδιώτες. Το εν λόγω αεροδρόμιο φιλοξενεί μια σειρά εκδηλώσεων κατά τους θερινούς μήνες στον ειδικά σχεδιασμένο χώρο ανάγνωσης Flybrary με δραστηριότητες από αγαπημένους χαρακτήρες των παιδικών βιβλίων του HarperCollins, δίνοντας στους μικρούς επιβάτες την ευκαιρία να απολαύσουν ένα καλό βιβλίο, ενώ περιμένουν να επιβιβαστούν στην πτήση τους.
Η Τίνα Μίλτον, Διευθυντής του πληρώματος καμπίνας στη easyJet, δήλωσε: “Στην easyJet, είμαστε παθιασμένοι με τη δημιουργία φιλικών προς την οικογένεια πρωτοβουλιών που κάνουν την πτήση μαζί μας τόσο διασκεδαστική όσο και ευκολότερη για τους γονείς. Και καθώς οι καλοκαιρινές διακοπές προσφέρουν την ιδανική ευκαιρία για εποικοδομητικό οικογενειακό χρόνο, ελπίζουμε ότι τα εκατομμύρια των επιβατών που πετούν μαζί μας αυτό το καλοκαίρι απολαμβάνουν να μοιράζονται μια ιστορία ή δύο από τη μοναδική μας δανειστική βιβλιοθήκη κατά τη διάρκεια της πτήσης ».
Ο Ρομπ Μπίνταλφ, συγγραφέας της σειράς Dinosaur Juniors και επίσημος εικονογράφος της ετήσιας Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου, δήλωσε: “Τα Flybraries είναι τόσο μεγάλη ιδέα! Έχω τρεις κόρες, και έτσι ξέρω πόσο ενθουσιασμένα είναι τα παιδιά όταν είναι χρόνος διακοπών. Κρατώντας τα παιδιά ήρεμα, αλλά ψυχαγωγημένα, σε ένα περιορισμένο χώρο μπορεί να είναι πραγματικά πολύ δύσκολο. Έτσι, για μένα, έχει νόημα να επωφεληθείτε από το χρόνο που έχετε μαζί, καθώς κάθεστε ήσυχα και μοιράζεστε μια ιστορία. Είναι πραγματικά μια μεγάλη ευκαιρία για ένα παιδί να απολαμβάνει κάποια ποιοτική αποκλειστική στιγμή με έναν γονέα χωρίς άλλους περισπασμούς.“

Πηγή: www.elniplex.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών