Τρίτη, Αυγούστου 06, 2019

Στα σκαριά η Κυπριακή Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη


Image result for Στα σκαριά η Κυπριακή Ολυμπιακή ΒιβλιοθήκηΣτο συναρπαστικό ταξίδι για αναζήτηση, εντοπισμό και κατάκτηση της γνώσης έχει σαλπάρει η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή με την υπό σύσταση Κυπριακή Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη, που προορίζεται να αποτελέσει κιβωτό της γνώσης, συγκεντρώνοντας σε ένα χώρο συγγράμματα και άλλο υλικό που αφορούν τον κυπριακό αθλητισμό.

Για τον σκοπό αυτό η ΚΟΕ απευθύνεται σε αθλητικούς φορείς και άτομα, αθλητικές ομοσπονδίες, σωματεία, συλλόγους, δημοτικές και κοινοτικές Αρχές, ιδρύματα, αθλητές, προπονητές, παράγοντες, φιλάθλους, μελετητές, συλλέκτες κ.λπ. με την παράκληση να συμβάλουν στην ενίσχυση της προσπάθειας για εμπλουτισμό της Κυπριακής Ολυμπιακής Βιβλιοθήκης με βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, προγράμματα αγώνων κ.ά., καθώς επίσης με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον δρα Χρύσανθο Χρυσάνθου, που έχει αναλάβει το έργο αυτό, στο τηλ. 99686508ή στο cypnoc.library1@olympic.org.cy, καθώς επίσης με τη βιβλιοθηκονόμο Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου στο τηλ. 22449691 ή στο cypnoc.library2@olympic.org.cy. Η ταχυδρομική διεύθυνση είναι Αμφιπόλεως 21, Τ.Θ. 23931, 1687, Λευκωσία.

Η ΚΟΕ εκφράζει την ικανοποίησή της, καθόσον πολλοί λάτρεις του αθλητισμού έχουν ανταποκριθεί με ενθουσιασμό και έχουν ήδη προβεί σε δωρεές βιβλίων, περιοδικών και άλλου υλικού που αφορά τον κυπριακό αθλητισμό. Σχετικές ανακοινώσεις για ενημέρωση του κοινού θα εκδοθούν εν καιρώ.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη έχει ως σκοπό της να αποτελέσει σημαντική πηγή για πανεπιστημιακούς, ερευνητές, μελετητές, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές κ.λπ. που ασχολούνται με μελέτες και επιστημονικές έρευνες σχετικά με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του αθλητισμού στον τόπο μας.


Πηγή: deryneia.org.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών