Πέμπτη, Ιουνίου 14, 2012

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ επιστρέφει με ένα βιβλίο μυστηρίου για ενηλίκους


Η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ επιστρέφει με ένα βιβλίο μυστηρίου για ενηλίκους.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στα αγγλικά στις 27 Σεπτεμβρίου και στα ελληνικά μέσα στον Δεκέμβριο 2012. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.
 
The Casual Vacancy
 
Όταν ο Μπάρι Φεργουέδερ πεθαίνει αναπάντεχα στα σαράντα του, η μικρή αγγλική πόλη Πάγκφορντ συγκλονίζεται.
Το Πάγκφορντ είναι ένα ειδυλλιακό μέρος, χαρακτηριστικό αγγλικό τοπίο, με μια πλακόστρωτη κεντρική πλατεία και ένα αρχαίο αβαείο, αλλά πίσω από την ηρεμία και ομορφιά του κρύβεται μια εμπόλεμη πόλη.
 
 
Οι πλούσιοι είναι σε πόλεμο με τους φτωχούς, οι έφηβοι με τους γονείς τους, οι γυναίκες με τους άντρες τους, οι δάσκαλοι με τους μαθητές τους… Το Πάγκφορντ δεν είναι καθόλου αυτό που φαίνεται.
 
Η άδεια θέση του Μπάρι στην ενορία θα γίνει ο καταλυτικός παράγοντας για να ξεσπάσει ο μεγαλύτερος πόλεμος που έχει ζήσει ποτέ η πόλη. Ποιος θα θριαμβεύσει στις εκλογές που είναι γεμάτες πάθος, υποκρισία και απροσδόκητες αποκαλύψεις;
 
Με πινελιές μαύρου χιούμορ, το πρώτο μυθιστόρημα της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ για ενηλίκους θα προκαλέσει και θα εκπλήξει.
Τhe Casual Vacancy (ελληνική έκδοση)
Τι είπε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ:
 
«Παρόλο που απόλαυσα κάθε στιγμή γράφοντας τις περιπέτειες του Χάρι Πότερ, το επόμενο βιβλίο μου είναι πολύ διαφορετικό από τη σειρά του Χάρι Πότερ, την οποία εξέδωσαν και προώθησαν με εξαιρετικό τρόπο οι Εκδόσεις Ψυχογιός στην Ελλάδα. Ο τρόπος με τον οποίον προσέγγισαν τη νέα αυτή φάση στη λογοτεχνική μου καριέρα με εντυπωσίασε και είμαι ενθουσιασμένη που θα τους εμπιστευτώ και πάλι για την ελληνική έκδοση του νέου μυθιστορήματός μου The Casual Vacancy».
 
Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ εκπροσωπείται από τους πράκτορές της The Blair Partnership - www.theblairpartnership.com
 
Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ είναι η συγγραφέας της σειράς με τις περιπέτειες του Χάρι Πότερ: επτά βιβλία εκδόθηκαν από το 1997 μέχρι το 2007, τα οποία πούλησαν 450 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, κυκλοφόρησαν σε περισσότερες από 200 χώρες, μεταφράστηκαν σε 74 γλώσσες και γυρίστηκαν 8 κινηματογραφικές ταινίες με τεράστια επιτυχία. Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων: παράσημο από το Τάγμα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για της υπηρεσίες της στην παιδική λογοτεχνία, Prince of Asturias Award for Concord, France’ s Légion d’ Honneur και Hans Christian Andersen. Στηρίζει πολλούς φιλανθρωπικούς σκοπούς μέσω του ιδρύματός της Volant και είναι η ιδρύτρια του Lumos, ενός φιλανθρωπικού οργανισμού που εργάζεται για τη βελτίωση της ζωής των άπορων παιδιών.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών