Τρίτη, Δεκεμβρίου 11, 2012

"Αγγλο-αμερικανικός Ιδεαλισμός: Στοχαστές και Ιδέες"


Το βιβλίο περιλαμβάνει 17 μελέτες από κορυφαίους ερευνητές του βρετανικού ιδεαλισμού. Σκοπός του είναι να συμβάλλει στη διεθνή συζήτηση για τη φιλοσοφική αποτίμηση του βρετανικού ιδεαλισμού. Ο βρετανικός ιδεαλισμός αποτέλεσε σημαντικό πνευματικό κίνημα που κυριάρχησε στη Βρετανία και τον αγγλόφωνο κόσμο κατά τις τελευταίες δεκαετίες του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα. Η φιλοσοφία των Βρετανών ιδεαλιστών, επηρεασμένη από την κλασική πολιτική σκέψη και το γερμανικό ιδεαλισμό,τονίζει την οργανική σχέση ατόμου και κράτους, την ηθικοκοινωνική διάσταση της ανθρώπινης οντότητας και την εναρμόνιση της ατομικής ευτυχίας και του κοινού καλού στο πλαίσιο της οργανωμένης πολιτικής κοινωνίας.

Την έκδοση (Oxford: Peter Lang, 2010) επιμελήθηκαν η επισκέπτρια επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου Σταματούλα Παναγάκου (Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών πιστημών) και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου  Hull James Connelly.


Δείτε περισσότερα στη διεύθυνση http://peterlangoxford.wordpress.com/2012/10/25/anglo-american-idealism-thinkers-and-ideas/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών