Δευτέρα, Φεβρουαρίου 04, 2013

Θύελλα αντιγραφών στο Χάρβαρντ


Δεκάδες φοιτητές αποβλήθηκαν και πολλοί άλλοι τέθηκαν υπό επιτήρηση
Θύελλα αντιγραφών στο Χάρβαρντ
 
Σκάνδαλο αντιγραφών στο Χάρβαρντ. Το κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο επέβαλε ποινές σε δεκάδες φοιτητές επειδή πιάστηκαν να έχουν αντιγράψει στις τελικές εξετάσεις.
 
«Περισσότεροι από τους μισούς» από τους 125 φοιτητές, των οποίων τα γραπτά εξετάστηκαν, αποβλήθηκαν ενώ άλλοι τέθηκαν σε επιτήρηση.
 
Η έρευνα ξεκίνησε όταν ένας καθηγητής παρατήρησε ότι υπήρχαν πολλές πανομοιότυπες απαντήσεις σε ένα διαγώνισμα προπτυχιακού μαθήματος πολιτικών επιστημών, το οποίο οι φοιτητές έπρεπε να γράψουν στο σπίτι. Τελικά ερευνήθηκαν τα γραπτά των μισών σχεδόν από τους 279 φοιτητές που συμμετείχαν στο διαγώνισμα. 
 
Ο πρύτανης της σχολής Τεχνών και Επιστημών Μάικλ Σμιθ δήλωσε ότι η εξέταση των γραπτών έχει πλέον ολοκληρωθεί. «Λίγο περισσότεροι» από τους φοιτητές που ερευνήθηκαν αποβλήθηκαν από το πανεπιστήμιο. Από τους υπόλοιπους, οι μισοί τέθηκαν υπό επιτήρηση και οι υπόλοιποι αθωώθηκαν.
 
Ο πρύτανης πρόσθεσε ότι μια εσωτερική επιτροπή του πανεπιστημίου θα κάνει συστάσεις σχετικά με την προώθηση της τιμιότητας εντός του ιδρύματος. «Αυτή είναι εποχή για κοινό στοχασμό και δράση», είπε ο Σμιθ. «Είμαστε υπεύθυνοι να δημιουργήσουμε μια κοινότητα στην οποία οι φοιτητές μας θα σπουδάζουν και όλοι μας θα προκόβουμε σαν επιστήμονες».
 
Πηγή: www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών