Τρίτη, Απριλίου 25, 2017

Έτοιμη στο τέλος του 2017 η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεμεσού


Πριν το τέλος του 2017 θα παραδοθεί η πλήρως ανακαινισμένη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεμεσού, σύμφωνα με το τελευταίο χρονοδιάγραμμα.
Πριν το τέλος του 2017 θα παραδοθεί η πλήρως ανακαινισμένη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεμεσού, σύμφωνα και με το τελευταίο χρονοδιάγραμμα που είχε δοθεί από τον εργολάβο του έργου.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, επισκέφθηκε εκ νέου σήμερα το εργοτάξιο, όπου διαπίστωσε μετά από σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους επιβλέποντες μηχανικούς και τους εργολάβους, ότι οι εργασίες βρίσκονται εντός χρονοδιαγραμμάτων. 

"Στόχος παραμένει η αποπεράτωση των εργασιών και η παράδοση της βιβλιοθήκης πριν από το τέλος του χρόνου", αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η οποία σημειώνει ότι το θέμα λειτουργίας της θα συζητηθεί σε σύσκεψη που ορίστηκε για τις 2 Μαΐου.

Προστίθεται ακόμη πως, η νέα Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη (η οποία θα μετονομαστεί σε "Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη"), θα λειτουργήσει με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ένα πρότυπο εξειδικευμένης βιβλιοθήκης που να αναδεικνύει τόσο την ιστορία της πόλης, όσο και τη σχέση της πόλης με το ΤΕΠΑΚ.

Υπενθυμίζεται πως οι εργασίες ανακαίνισης της βιβλιοθήκης, που ανέλαβε να φέρει εις πέρας το ΤΕΠΑΚ κατόπιν συμφωνίας με το Δήμο Λεμεσού, είχαν σταματήσει το 2012 λόγω αδυναμίας του τότε εργολάβου, ενώ στην πορεία προέκυψαν διάφορα άλλα προβλήματα, τα οποία καθυστερούσαν την ολοκλήρωση του έργου.

Ο νέος εργολάβος είχε δώσει διαβεβαιώσεις, στις αρχές Φεβρουαρίου, στο νέο Δήμαρχο Λεμεσού, πως τα έργα θα είχαν ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του χρόνο 

Πηγή: politis.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών